Rugó logó

„Rugót rugalmasan, egyenesen a gyártótól”

Rugó nélkül az élet? Aligha!

Rugók nélkül manapság elképzelhetetlenek a hétköznapjaink. A rugók az élet minden területén ott vannak: amikor reggel munkába indulunk az autóval, vagy amikor felmegyünk lifttel az irodáig, amikor este lefekszünk pihenni az ágyunkba, és a hétvégén, kertészkedés közben is, amikor megmetsszük a szőlőt vagy a rózsát.

A mindennapokban sokféle rugóra lehet szükségünk, hiszen ők sokkal több helyen megjelennek, mint elsőre gondolnánk. A rugó gyártás számos területen ott van, elég csak az autó-és motoralkatrészekre, a műszergyártásra vagy az irodaszerekre gondolni!

Tönkrement a franciaágyban a rugó?

Mindössze 3 éves. De már másfél éve nyikorog. Ez a franciaágy a hálóban. Mely szépen fokozatosan kezdte, de mostanra aludni sem lehet rajta, annyira hangos. A kárpitos 20 év tapasztalattal sem tud mit kezdeni vele. Mi lehet a gond? Terítéken a franciaágyban lévő rugók.

Ezért nem mindegy, honnan szerzi be a laprugót a redőnyhöz illetve reluxához

Mi ez a sötétség? – kérdi kollégájától Béla az üzletbe belépve reggel. Valószínűleg eltört a laprugó az egyik oldalon - válaszolja Gizi bosszúsan.

Mint minden, így a redőnyök gurtnicsévélő automatája is el tud romolni. Van, amelyik gyakrabban, és van, amelyik szinte kevés eséllyel. Ön gyártóként ez utóbbiban reménykedik. Hiszen nem szeretné ezt a történetet a saját redőnyeivel kapcsolatban túl gyakran hallani.

Van azonban egy tényező, mellyel viszonylag nagy eséllyel kikerülheti.

„Nem volt rugó” - ezért lettek lendkerekesek a magyar játékautók?

Tudta, hogy a rugó hiánya milyen horderejű problémát okozott Magyarországon az 1950-es években a játékgyártás területén? A magyarok híres lendkerekes autójának megszületése nem a véletlen műve: a magyar ipar akkori rugóhiánya miatt vezetett egy önálló meghajtású, lendkerekes verzióként való megszületéséhez.

De miért is volt annyira probléma a rugóhiány?

Rugógyártás, több mint fél évszázada?

Vajon mi az a biztos pont egy rugógyártásban, mely szinte garantálja a minőségi és sikeres rugókészítést? Egy családi vállalkozás sikere, ahol a múlt kötelez. Rugóink olyan rugókészítő mester munkája révén készülnek, aki elmondhatja, hogy tapasztalata szinte mindenre kiterjed a rugógyártáson belül.

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. Az oldal használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.
Adatkezelési tákékoztató Rendben! Figyelmeztető bezárása!