Rugógyártás, Rugókészítés
„Rugót rugalmasan, egyenesen a gyártótól”
Rugógyártás: 0,3 mm-től.
A hétköznapok munkása, az autó laprugó

A hétköznapok munkása, az autó laprugó

Ha rugógyártás a feladat, mi szinte nem ismerünk lehetetlent! A laprugótól kezdve a torziós rugón át az egyedi rugógyártásig mindenféle megrendelés előfordul nálunk. Így áll a helyzet a laprugó (vagy más néven: lemezrugó) egyik speciális típusával, a járműgyártásban használatos autó laprugóval is.

A járműdinamikában mai napig nagy szerepe van a laprugónak. Ha valamelyik tönkremegy, rövid-, de leginkább hosszútávon komoly károkat tud okozni az autóban, hiszen nagyban meghatározza a jármű lengési tulajdonságait. Ha pedig nincs rendes lengéscsillapítás, a karosszéria és egyéb szerkezeti elemek ki vannak téve a károsodásnak.

A kezdetekkor a gépkocsigyártás a klasszikus laprugóra épült. Azóta már rengeteg más elven alapuló rugózást kidolgoztak, amelyeknek kisebb a súlya, így nem növelik a gépkocsi össztömegét. A laprugó így manapság leginkább a kisebb és közepes méretű teherautókban alkalmazható, ott viszont töretlen népszerűségnek örvend, az alábbi okok miatt:

  • Mivel réteges lemezrugóról van szó, a rétegek ellátják a rugó és a lengéscsillapító szerepét is
  • Az autó laprugó felfüggesztő-elemként is dolgozik
  • A kereszt- és hosszirányú erőket is képes felvenni
  • Nincs szükség különösebb karbantartásra

Ezen tulajdonságai miatt igen gyakran előfordul, hogy autó laprugó gyártására kérnek fel minket. Szakembereink évtizedes tapasztalatokkal a hátuk mögött megtalálják a legjobb megoldást az egyedi szükségekre is. Keressen minket bizalommal!

Close
Top
Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. Az oldal használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.
Adatkezelési tákékoztató Rendben! Figyelmeztető bezárása!