Logó

„Rugót rugalmasan, egyenesen a gyártótól”

A nyomórugó

A nyomórugó külső tengelyirányú nyomóerő hatására mechanikai energiát tároló rugótípus, mely rugalmas, kerek keresztmetszetű huzalból készült, különböző átmérővel rendelkező és spirálvonalban tekercselt rugó fajta. A terhelés megszűnését követően az eredeti alapállapotához tér vissza. Lineáris karakterisztikával rendelkezik. Létezik köszörületlen, köszörült valamint zárt és nyitott végződésű nyomórugó. Műszaki rajz illetve mintadarab alapján készthető rugófajta. A nyomórugó elsősorban energiatárolásra használatos. Cél: rázkódások elnyelése, két érintkező felület közötti erőmegtartás.

Huzalátmérő: Ø mm
Rugóátmérő: Ømm
Szabadhossz: mm
Tűrés: MSZ

 

Rugógyártás - ajánlatkérő/megrendelő űrlap

Vagy rendelhet az: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen is!

Már egy-két darab nyomórugó gyártását is vállaljuk!

  Fájl kiválasztása

  img

  0,3 - 25 mm.

  Mikor lesz szüksége mindenképp nyomórugóra?

  Ha olyan rugóra van szüksége, amely a szerkezet valamely részét tartja helyén egy állandó nyomással méghozzá úgy, hogy a menetek nem érintkeznek a terhelés során.

  A nyomórugó tulajdonképpen hengeres csavarrugó kerek keresztmetszetű huzalból, mely különböző átmérővel rendelkezik. A nyomórugó nyitott és a zárt végű rugó lehet, végmegmunkálás szempontjából pedig köszörült vagy köszörületlen kivitelű. Egy metszőolló, egy teleszop, de egy kuplung is elképzelhetetlen nélküle.