Rugó logó

„Rugót rugalmasan, egyenesen a gyártótól”

A nyomórugó

A nyomórugó külső tengelyirányú nyomóerő hatására mechanikai energiát tároló rugótípus, mely rugalmas, kerek keresztmetszetű huzalból készült, különböző átmérővel rendelkező és spirálvonalban tekercselt rugó fajta. A terhelés megszűnését követően az eredeti alapállapotához tér vissza. Lineáris karakterisztikával rendelkezik. Létezik köszörületlen, köszörült valamint zárt és nyitott végződésű nyomórugó. Műszaki rajz illetve mintadarab alapján készthető rugófajta. A nyomórugó elsősorban energiatárolásra használatos. Cél: rázkódások elnyelése, két érintkező felület közötti erőmegtartás.

Huzalátmérő: Ø mm
Rugóátmérő: Ømm
Szabadhossz: mm
Tűrés: MSZ

 

Írhat e-mailt is azonban az e-mail cím megjelenítéséhez kérjük fogadja el az adatkezelést!:

Rugó rendelés:

Az Ön Neve:*
Az Ön e-mail címe: *
Az Ön telefonszáma:
Üzenet tárgya:*
Részletes leírás:*
Csatolmányok: Pl:.jpg .jpeg .png .pdf: (több fájl feltöltés)*
Adatvédelmi nyilatkozat:*
Robotok ellenni védelem:

img

0,3 - 25 mm.

Mikor lesz szüksége mindenképp nyomórugóra?

Ha olyan rugóra van szüksége, amely a szerkezet valamely részét tartja helyén egy állandó nyomással méghozzá úgy, hogy a menetek nem érintkeznek a terhelés során.

A nyomórugó tulajdonképpen hengeres csavarrugó kerek keresztmetszetű huzalból, mely különböző átmérővel rendelkezik. A nyomórugó nyitott és a zárt végű rugó lehet, végmegmunkálás szempontjából pedig köszörült vagy köszörületlen kivitelű. Egy metszőolló, egy teleszop, de egy kuplung is elképzelhetetlen nélküle.

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. Az oldal használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.
Adatkezelési tákékoztató Rendben! Figyelmeztető bezárása!