Logó

„Rugót rugalmasan, egyenesen a gyártótól”

A nyomórugó

A nyomórugó külső tengelyirányú nyomóerő hatására mechanikai energiát tároló rugótípus, mely rugalmas, kerek keresztmetszetű huzalból készült, különböző átmérővel rendelkező és spirálvonalban tekercselt rugó fajta. A terhelés megszűnését követően az eredeti alapállapotához tér vissza. Lineáris karakterisztikával rendelkezik. Létezik köszörületlen, köszörült valamint zárt és nyitott végződésű nyomórugó. Műszaki rajz illetve mintadarab alapján készthető rugófajta. A nyomórugó elsősorban energiatárolásra használatos. Cél: rázkódások elnyelése, két érintkező felület közötti erőmegtartás.

Huzalátmérő: Ø mm
Rugóátmérő: Ømm
Szabadhossz: mm
Tűrés: MSZ

 

A *-al jelölt mezőket ki kell tölteni!
Fájl(ok) feltöltése... Feltölthető fájlok száma: 10

Feltöltött fájlok listája:

  Captcha ImageReload captcha image challenge

  img

  0,3 - 25 mm.

  Mikor lesz szüksége mindenképp nyomórugóra?

  Ha olyan rugóra van szüksége, amely a szerkezet valamely részét tartja helyén egy állandó nyomással méghozzá úgy, hogy a menetek nem érintkeznek a terhelés során.

  A nyomórugó tulajdonképpen hengeres csavarrugó kerek keresztmetszetű huzalból, mely különböző átmérővel rendelkezik. A nyomórugó nyitott és a zárt végű rugó lehet, végmegmunkálás szempontjából pedig köszörült vagy köszörületlen kivitelű. Egy metszőolló, egy teleszop, de egy kuplung is elképzelhetetlen nélküle.