A lemezrugó / laprugó

Lemezrugó gyártás:
Bármilyen hosszúság és szélesség (egyéni megbeszélés alapján)
Vastagság: 0,4 mm-től
Alapanyag: edzett kékszalag acél

Az első sorban hajlító igénybevételre szánt lemezrugó felhasználása ritkább. Ennek oka kis terhelhetősége, és rossz anyagkihasználásában keresendő. Azonban rendkívüli előnye a műszeriparban kamatoztatható, mivel általa olyan mechanizmusok készíthetőek, melyekben káros súrlódás nem lép fel. A minden irányú erő és nyomaték felvevésére képes laprugó a legtöbb esetben ún. félelliptikus alakú. Vagy ritkán negyedelliptikus.
A rúgózandó elemhez valamilyen bilinccsel erősítik. Általában több lapból áll.

Laprugó

A finommechanika közkedvelt rugófajtája, amely változatos alakú rugókból áll. A réteges lemezrugó esetén a réteges laprugók egyesítik a rugó és a lengéscsillapító szerepét. Vannak olyan réteges lemezrugók is, ahol az egyes lemezek különböző vastagságúak. Ezeket mindenképpen nagy sorozatban érdemes gyártani.

Kétkarú lemezrugó - Lehetővé teszi két alkatrész egymáshoz képest történő párhuzamos elmozdulását.
Ez a típus téglalap alakú, mindkét végén befogott.
Fajtái: zárrugók, fúrógép visszahúzó rugók, redőny visszahúzó rugók, érintkező rugók

Írhat e-mailt is azonban az e-mail cím megjelenítéséhez kérjük fogadja el az adatkezelést!:

Be kell jelölni, hogy elfogadja az adatkezelést!

Rugó rendelés:

Kitöltendő mező!
Helyesen kitöltendő mező! *
Helyesen kitöltendő mező! pl.:+36305558888
Helyesen kitöltendő mező!
A mező nem lehet üres ill. az extra karaktereken kívűl más speciális karaktert nem tartalmazhat! : ; - _ + * . , ? ! / \ ( ) m² m³ @ %
Kérem töltsön fel fotót vagy technikai rajzot!

Be kell jelölni, hogy elfogadja az adatkezelést!

Fontos tudnivalók a laprugó készítéssel kapcsolatban:

Amennyiben nincs raktáron Önnek a laprugó, 5-30 napos határidővel beszerezzük Önnek. Anyagminőségtől függően, 10 munkanapon belüli gyártási idővel. A legyártott laprugókat pedig postai úton kézbesítjük Önnek. A laprugó szállítási összege súlyfüggő.

Minden laprugónál az anyag minőségét tudjuk garantálni és nem vállalunk felelősséget a nem rendeltetésszerű használatért. Mint minden rugó, így a laprugók is rozsdamentes vagy sima kék-acél kivitelben készülnek. A laprugók anyagvastagsága: 0,1-2,5 mm-esek és 3-300 mm-ig terjedő szélességi értékekkel rendelkeznek. A rugók rajz vagy minta alapján készülnek.