Rugógyártás, Rugókészítés
„Rugót rugalmasan, egyenesen a gyártótól”
Rugógyártás: 0,3 mm-től.

A lemezrugó / laprugó

Lemezrugógyártás:
Bármilyen hosszúság és szélesség (egyéni megbeszélés alapján)
Vastagság: 0,4 millimétertől
Alapanyag: edzett kékszalag acél

A lemezrugó kevésbé terhelhető, és anyagkihasználása sem olyan jó, mint a legtöbb rugóé. Ez az oka annak, hogy a többi rugófajtánál ritkábban használatos.

Mit érdemes tudni a lemezrugóról?

Fontos, hogy elsősorban hajlító igénybevételre lett kitalálva. Ez az előnye leginkább a műszeriparban kamatoztatható. Olyan szerkezetek készíthetőek segítségével, amelyekben nem lép fel káros surlódás.

Laprugó


Lemezrugó / laprugó rendelés:

Kitöltendő mező!
Helyesen kitöltendő mező! *
Helyesen kitöltendő mező! pl.:+36305558888
Helyesen kitöltendő mező!
A mező nem lehet üres ill. az extra karaktereken kívűl más speciális karaktert nem tartalmazhat! : ; - _ + * . , ? ! / \ ( ) m² m³ @ %
Kérem töltsön fel fotót vagy technikai rajzot!

Be kell jelölni, hogy elfogadja az adatkezelést!

Alakja a legtöbb esetben félelliptikus, ritkább esetben negyedelliptikus. Lényeges tulajdonsága, hogy minden irányból képes az erő és nyomaték felvevésére.

Általában több lapból áll

A finommechanika közkedvelt rugófajtája, amely változatos alakú rugókból áll. A réteges lemezrugó esetén a rétegek egyesítik a rugó és a lengéscsillapító szerepét. Vannak olyan réteges lemezrugók is, ahol az egyes lemezek különböző vastagságúak. Ezeket mindenképpen nagy sorozatban érdemes gyártani.

Speciális típusa a kétkarú lemezrugó.  Ez lehetővé teszi két alkatrész párhuzamos elmozdulását egymáshoz képest. Téglalap alakú, mindkét végén befogott.

Fajtái: zárrugók, fúrógép-visszahúzó rugók, redőnyvisszahúzó rugók, érintkező rugók.

 

Fontos tudnivalók a laprugó gyártással kapcsolatban:

Amennyiben laprugóra van szüksége, öt-harminc napos határidővel beszerezzük Önnek. Rugógyártással is foglalkozunk, így anyagminőségtől függően tíz napon belül le is tudjuk gyártani. Postai úton küldjük, szállítási összege súlyfüggő.

Minden laprugónál az anyag minőségét tudjuk garantálni, és nem vállalunk felelősséget a nem rendeltetésszerű használatért.

Mint minden rugó, így a laprugó is rozsdamentes vagy sima kék acél kivitelben készülnek. A laprugó 0,4- és 2,5 milliméter közötti anyagvastagsággal, illetve 3-tól 300 milliméterig terjedő szélességi értékekkel rendelkeznek. A rugógyártás rajz vagy minta alapján történik.

Close
Top
Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. Az oldal használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.
Adatkezelési tákékoztató Rendben! Figyelmeztető bezárása!