Logó

„Rugót rugalmasan, egyenesen a gyártótól”

A lemezrugó / laprugó

Lemezrugó gyártás:
Bármilyen hosszúság és szélesség (egyéni megbeszélés alapján)
Vastagság: 0,2 mm - 14 mm-ig
Alapanyag: edzett kékszalag acél
Minimum rendelés: 20 db.

Az első sorban hajlító igénybevételre szánt lemezrugó felhasználása ritkább. Ennek oka kis terhelhetősége, és rossz anyagkihasználásában keresendő. Azonban rendkívüli előnye a műszeriparban kamatoztatható, mivel általa olyan mechanizmusok készíthetőek, melyekben káros súrlódás nem lép fel. A minden irányú erő és nyomaték felvevésére képes laprugó a legtöbb esetben ún. félelliptikus alakú. Vagy ritkán negyedelliptikus.
A rúgózandó elemhez valamilyen bilinccsel erősítik. Általában több lapból áll.

A finommechanika közkedvelt rugófajtája, amely változatos alakú rugókból áll. A réteges lemezrugó esetén a réteges laprugók egyesítik a rugó és a lengéscsillapító szerepét. Vannak olyan réteges lemezrugók is, ahol az egyes lemezek különböző vastagságúak. Ezeket mindenképpen nagy sorozatban érdemes gyártani.

Kétkarú lemezrugó - Lehetővé teszi két alkatrész egymáshoz képest történő párhuzamos elmozdulását.
Ez a típus téglalap alakú, mindkét végén befogott.
Fajtái: zárrugók, fúrógép visszahúzó rugók, redőny visszahúzó rugók, érintkező rugók

Rugógyártás - ajánlatkérő/megrendelő űrlap

Vagy rendelhet az: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen is!

Már egy-két darab laprugó gyártását is vállaljuk!

    Fájl kiválasztása

    Fontos tudnivalók a laprugó készítéssel kapcsolatban:

    Amennyiben nincs raktáron Önnek a laprugó, 5-30 napos határidővel beszerezzük Önnek. Anyagminőségtől függően, 10 munkanapon belüli gyártási idővel. A legyártott laprugókat pedig postai úton kézbesítjük Önnek. A laprugó szállítási összege súlyfüggő.

    Minden laprugónál az anyag minőségét tudjuk garantálni és nem vállalunk felelősséget a nem rendeltetésszerű használatért. Mint minden rugó, így a laprugók is rozsdamentes vagy sima kék-acél kivitelben készülnek. A laprugók anyagvastagsága: 0,1-2,5 mm-esek és 3-300 mm-ig terjedő szélességi értékekkel rendelkeznek. A rugók rajz vagy minta alapján készülnek.