Rugógyártás, Rugókészítés
„Rugót rugalmasan, egyenesen a gyártótól”
Rugógyártás: 0,3 mm-től.
Így járulunk hozzá a garázskapuk minőségéhez torziósrugó-készítéssel

Így járulunk hozzá a garázskapuk minőségéhez torziósrugó-készítéssel

Vajon miért bizonyul a húzórugó és torziósrugó közül az utóbbi szerencsésebb választásnak egy garázskapu esetében? Miért jár jól Ön vele és miként segítünk mi abban, hogy a legjobb és legminőségibb termékeket birtokolja?

 

Húzórugókat és torziósrugókat is gyártunk, azonban bizonyos garázskapuk és ipari kapuk esetében inkább az utóbbit ajánljuk gyártásra. Miért?

Garázskapu gyártóként vagy annak birtokosaként tisztában van a kapukba szerelt rugók szerepével. Egy beszerelt (nem kézi működtetésű) garázskapu nem működik minőségi rugó nélkül hosszútávon.

Ipari szekcionált kapuk ipari és társasházi környezetben is megkívánják a hosszútávú és problémamentes működést.

De egy szekcionált kapu eltört torziós rugóját is minőségi darabra érdemes csak kicserélni, ha nem akar kényelmetlen helyzetben kerülni rövid időn belül.

 

Miért számít a torziósrugó „garázskapurugónak”?

Avagy miért válassza ezt a rugótípust a garázskapuknál?

A torziósrugók legnagyobb előnye, hogy kevés helyet foglalnak, valamint a legkülönbözőbb formákkal és szár- és szögállásokkal is elkészülhetnek.

Így könnyedén biztosítják az elérhető forgatónyomatékot, valamint az elfordulási szög és a rögzítési módok széles fajtáját. Éppen emiatt egy nagyobb súlyú és méretű garázskapu - akár ipari kapu - esetében javasolt a torziósrugók használata.

Egy torziósrugó úgy segít egy garázskaput felemelni és leereszteni- tehát működtetni-, hogy a kapu nyitása és zárása során tulajdonképpen feszítve enged vagy éppen megtart egy dob köré tekerendő drótkötelet. Az ajtók fölé föltekercselt rugó, amelyet a kötéldobokat tartó tengelyre szokás szerelni.

 

A legjobb rugó ilyen esetekben

A torziósrugóval kivitelezett garázskapu-rendszer jobban terhelhető, mint a húzórúgóval kivitelezett verziója. Nálunk gyorsan és egyszerűen beszerezheti. A rugókészítést sorozatgyártásban, de akár egyedi megrendelések alapján, kis és nagy tételben is vállaljuk. A rugókat pedig több évtizedes tapasztalattal rendelkező rugókészítő mester munkája és ellenőrzése alatt valósul meg.

 

Torziósrugó előnyei a kapuknál a húzórugókkal szemben

Amennyiben torziósrugót használnak a garázskapuknál, azt a felső szelvénye fölé szerelik fel, általában a szemöldökgerendára.

Így tulajdonképpen egy „föltekercselt” rugó lesz belőle, mely sem nem húzódik ki, sem pedig nem lazul meg a kapu működése - nyitása/zárása - közben. A torzósrugóval nagyobb biztonságot tudhat be a garázskapuk esetében és könnyebben is mozgathatóak azok.

A garázskapu ugyanis kiegyensúlyozottabb lesz tőle.

 

Milyen adatokra támaszkodjon, ha kapuba szerelt torziósrugóra van szüksége?

Mindenképpen vegye figyelembe a kapu méretét, a kapunál a vasalat típusát és annak súlyát. És a torziós tengely méretét is.

Torziósrugóra volna szüksége garázskapukhoz? Netán a szekcionált kapu eltört torziósrugóját kéne valahogyan megjavíttatni? Bízza ránk a munkát! Minőségi termékkel több évig is meghibásodás nélkül fognak működni a kapuk!

 

Close
Top
Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. Az oldal használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.
Adatkezelési tákékoztató Rendben! Figyelmeztető bezárása!