Rugógyártás, Rugókészítés
„Rugót rugalmasan, egyenesen a gyártótól”
Rugógyártás: 0,3 mm-től.
Rugókészítés laprugóra; mert egy alkatrész, mely pótolhatatlan

Rugókészítés laprugóra; mert egy alkatrész, mely pótolhatatlan

A rugókészítés nálunk nem egy megélhetési forrás csupán. Már 1947 óta, apáról fiúra szálló vállalkozásként ugyanazon értéketeket szem előtt tartva működik, mint a kezdetekkor. Specialitásunk az egyedi rugók, illetve laprugók legyártása. De vajon miért olyan pótolhatatlan alkatrész ez?

 

Egy sérült laprugó még egy Kamion Európa-bajnokságot is meg tud zavarni. Gondolta volna?

Vagy azt, hogy a lemezrugó hiánya milyen horderejű problémát okozott Magyarországon az 1950-es években a játékgyártás területén? A magyarok híres lendkerekes autója, a magyar ipar akkori lemezrugó hiánya miatt vezetett egy önálló meghajtású, lendkerekes verzióként való megszületetéséhez.

Finommechanika vagy műszeripar a szakterülete?

 

Akkor Ön sem nélkülözheti a lemezrugót!

A lemezrugó, más néven laprugó szinte nélkülözhetetlen a tranzisztoroknál, valamint notebook fedelének rögzítése során. Vasúti kocsik kerekeinek felfüggesztésénél, járművekben a mozgások kiegyenlítésénél, lengések, rezgések csillapításánál és számos felhasználási területen. A finommechanika és műszeripar számos területén. A lemezrugó rugalmassága kihasználható a gépekben, szerkezetben.

 

Laprugókkal nincs több rezgés

A lemezrugó, mint minden más rugófajta rugalmas anyag lévén erő hatására megváltoztatja alakját, majd visszanyeri eredeti állapotát az erő megszűnése után. Hajlításra igénybe szánt rugótípus. A laprugókat egyrétegűként vagy többrétegűként használhatjuk.

A réteges lemezrugó esetén a réteges laprugók a rugó és a lengéscsillapító szerepét egyesítik. Olyan réteges lemezrugók is léteznek, ahol az egyes lemezek különböző vastagságúak, ezek nagy sorozatban történő gyártásra alkalmasak.

 

Laprugó előnye - Finommechanika és műszeripar kedvence

A lemezrugó legfontosabb jellemzője, hogy minden irányú erőt és nyomatékot fel tud venni.  Általa olyan mechanizmusok készíthetőek, melyekben káros súrlódás nem lép fel. Alakját tekintve általában félelliptikus, ritkán negyedelliptikus. A rugózandó elemhez történő erősítése valamilyen bilinccsel történik. A laprugó általában több lapból áll, így legalább egy helyen történő körbefogása lapoknak szükséges.

 

Milyen laprugókat gyártunk?

Laprugót egyenesen a gyártótól, csak rugalmasan!

Nálunk a laprugó gyártás megvalósul:

  • tömegben
  • darabra
  • egyedi rajz vagy minta alapján
  • rövid határidővel
  • akár kadmium bevonattal, vagy felületkezeléssel ellátva
  • hőkezeléssel készítve
  • Bármilyen hosszúság és szélesség (egyéni megbeszélés alapján)
  • Vastagság: 0,3 mm - 2 mm-ig
  • Alapanyag: edzett kékszalag acél

 

Rugókészítésben otthon vagyunk, több mint fél évszázada. Keressen minket, ha pótolhatatlan alkatrészre, laprugóra van szüksége.

Close
Top
Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. Az oldal használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.
Adatkezelési tákékoztató Rendben! Figyelmeztető bezárása!